Tem

12-13 Haziran tarihlerinde okul sporları kapsamında Kayseri'de düzenlenen bilek güreşi müsabakalarında, Yıldız kızlar Sol Kol 35 KG da Öğrencimiz Yağmur ÖZER Türkiye Şampiyonu olmuştur.Beden eğitimi öğretmenimiz İbrahim YALUR'u tebrik eder, desteklerinden dolayı okul idaremize teşekkür ederiz.

Haz

19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda yapılan törenle kutlandı.. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Türkçe öğretmeniz Huriye AYAN yaptı.Program okunan şiirlerin ardından son buldu.Programın hazılanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İmkanla imanın savaşında imanın büyüklüğünün göstergesi, küçücük "Nusret" in dünyanın en büyük zırhlılarını sulara gömdüğü, tarihin seyrini değiştiren yerdir Çanakkale. "Çanakkale geçilmez." diye tarihe altın harflerle yazdıran 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda Matematik Zümresi tarafından 14 Mart Dünya Uluslararası Pi ve Matematik günü kütlandı.Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

12 MART İSTİKLÂL MARŞININ KABULÜ

102 yıl önce bugün...  Istiklal  Marşımız 102 yaşında...

12 Mart Istiklal Marşının Kabulü  ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı ,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde Istiklal Marşı ile başladı. Programımız öğrencilerimiz tarafından okunan şiirlerle deam edip , sergilenen oratoryu gösterisiyle son buldu.

ALLAH BU MİLLETE BIR DAHA ISTİKLÂL MARŞI YAZDIRMASIN.

Mrt

Ülkemizde yaşanan deprem afetinden sonra okulumuzda öğrencilerimize afet eğitimi kapsamında video izletildi. Bu videoda sayesinde öğrenciler afet anında yapması gerekenleri detaylıca öğrendiler.

Mrt

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları bilek güreşi, yıldız kız ve erkekler il birinciliği müsabakaları tamamlandı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara 13 okuldan 44 kız ve 34 erkek sporcu katıldı.

Ara

Okul Müdür yardımcısı Merve Tavukçu ve Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu üyesi Rehber Öğretmeni Emine Abakay tarafından planlanan lise tanıtım gezileri yapılıyor.

Ara

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında Turgutlu 19 Mayıs Ortaokulu olarak sahada kayıt yaptırmayan öğrenciler tesbit edilerek kayıtlarının yapılsı , velilere ulaşılıp okul öncesi eğitimin önemi hakkında bilgilendirmeler yapılması, uyum haftasında yapılan etkinliklerle çocuklarda okula karşı olumlu tutum geliştirme ve kesin kayıt yaptıran çocukların devamsızlık yapmaması için velilerle sürekli iletişim halinde bulunuldu.Yapılan bu çalışmalardan dolayı okul idaremiz ve anasınıfı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Proje yürütücülüğünü  19 Mayıs Ortaokulu Matematik Öğretmeni DR. Esra AKSOY'un yapmış olduğu  TÜBİTAK 4005 (Cebimizdeki Dijital Eğitim: Öğretmenlerin Eğitsel Matematik Mobil Uygulamalar Farkındalığının Artırılması) Projesi  , Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ,  Prof. Dr. Serkan Narlı (Dokuz Eylül Ünv.),  Prof. Dr. Süha Yılmaz (Dokuz Eylül Ünv.), Dr. Öğretim Üyesi Naciye Güliz Uğur (Sakarya Ünv.) ve 23 farklı ilden 30 ortaokul - lise matematik öğretmenlerinin katılımıyla İzmir Bornova Uygulama Ötelinde gerçekleşmiştir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda düzenlenen törenle çoşkuyla kutlandı.Okul Müdürümüz Süleyman GÖKSU, Müdür Yardımcılarımız Merve TAVUKÇU ve Halil BELER tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladılar.

Ekm

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ilköğretim haftası büyük coşkuyla kutlandı.

Haz

Okulumuz tarafından düzenlenen satranç turnuvasında birinci 8-E sınıfından Yunus Emre EREN olurken ikinci 5-A sınıfından Rabia BİŞKİN, üçüncü ise 5-E sınıfından Yasemin GÖKTÜRK oldu.Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuz tarafından İzmir iline düzenlenecek olan gezinin ilk kısmı 28.05.2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi.Yapılan etkinlikte öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler. İkinci etkinliğimiz ise 04.06.2022 tarihinde gerçekleşecektir.Gezide emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

May

Okulumuz tarafınddan düzenlenen sınıflar arası Futbol Turnuvası sona erdi.5 ve 6. sınıflardan şampiyon 5-C sınıfı olurken ; 6 ve 7. sınıflardan ise 8-B sınıfı Şampiyon oldu.Gol kralı ise 8-A sınıfından Hamza Osman KALKAN oldu.Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.